-->

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ψήφος, μια «μοναδική» πολιτική πράξη
Όλοι εμείς που κινούμαστε γύρω από τα πολιτικά πράγματα, με οποιαδήποτε μορφή, τα κόμματα, την αυτοδιοίκηση, το συνδικαλισμό, την ενημέρωση κλπ, εκφράζουμε και εν πολλοίς διαμορφώνουμε πολιτική, καθημερινά σε κάθε μας δραστηριότητα.

Όμως ο μέσος, ο απλός πολίτης αυτής της χώρας, έχει την μοναδική ευκαιρία να εκφραστεί, να συμμετέχει, ν’ ακουστεί και να καταγραφεί η άποψή του, μόνο της ημέρα των εκλογών, πάνω από την κάλπη.

Ο άνθρωπος αυτός βομβαρδίζεται κατά την προεκλογική περίοδο με αντιφατικές πληροφορίες, παραπληροφόρηση, διλήμματα, φόβους, πιθανές και απίθανες προσδοκίες.

Όμως, παρ’ όλα αυτά, την κρισιμότατη τούτη περίοδο, κανείς μα κανείς δεν πρέπει να ισχυριστεί την επόμενη μέρα πως δεν γνώριζε ή δεν ήθελε να πιστέψει.

Όλοι μας έχουμε την ευθύνη των πράξεών μας και κυρίως της «μοναδικής» πολιτικής πράξης της ψήφου, μέσω της οποίας εκφράζει ο καθένας την προσδοκία και την επιθυμία του για το δικό του μέλλον, αλλά κυρίως για το μέλλον της χώρας.

Γι αυτό τις τελευταίες ώρες, πριν ανοίξουν οι κάλπες, πρέπει όλοι να αναλογιστούμε την συνευθύνη μας και ν’ αφήσουμε τον απλό πολίτη να ασκήσει το δικαίωμά του στην μοναδική πολιτική πράξη της ψήφου, να εκφράσει τη θέση του, την οργή και την απογοήτευσή του, να πει αυτό που πραγματικά θέλει.

Αρκεί, τουλάχιστον αυτή τη φορά, να απευθύνεται σε ώτα ακουόντων.



Δημήτρης Καρέλης
 
 

Ονομάζομαι Δημήτρης Καρέλης, είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ και φοιτητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημόσια Ιστορία» του ΕΑΠ. Γεννήθηκα στη Λαμία και ζω στη Καλλιθέα, είμαι παντρεμένος και έχω ένα γιο. Εργάζομαι ως υπάλληλος στον όμιλο Δ.Ε.Η. Α.Ε. από το 1993 και υπηρετώ στο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Contact With Me

Contact Us
DIMITRIS KARELIS
+306947185990
Athens, Greece