-->

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Δημήτρης Καρέλης: Ποιός είμαι


Βιογραφία

Ο Καρέλης Δημήτριος του Βασιλείου γεννήθηκε στη Λαμία και μεγάλωσε στον Άγιο Γεώργιο Δομοκού. Σήμερα κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής. 

Είναι Ιστορικός - Πολιτισμολόγος. Αποφοίτησε από το Λύκειο Δομοκού και έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ (Α.Ε.Ι.). Σήμερα είναι τελειόφοιτος μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΜΠΣ «Δημόσια Ιστορία» του ΕΑΠ. 

Εργάστηκε από πολύ νεαρή ηλικία στις οικογενειακές αγροτικὲς εργασίες, αλλά και σε διάφορες ιδιωτικές επιχειρήσεις. 
Από το 1993 εργάζεται ως διοικητικοοικονομικός υπάλληλος στο όμιλο Δ.Ε.Η. Α.Ε. και σήμερα υπηρετεί στο Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.). 

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Στρατό Ξηράς (Πεζικό), στο Μεσολόγγι, στη Λήμνο και τη Λαμία, από το 1984 ως το 1986. 

Είναι παντρεμένος από το 2003, με την Κατερίνα Αντώνενα, Γεωπόνο και Ανώτερο Διοικητικό-Διευθυντικό Στέλεχος στον τομέα των Πωλήσεων και της Εξυπηρέτησης Πελατών. Μαζί, είναι περήφανοι γονείς του ★ Φώτη - Βασίλη. 
Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε πολύ νωρίς, από τα μαθητικά του χρόνια. Διετέλεσε Πρόεδρος της Τ.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Δομοκού και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Φθιώτιδας, από το 1993 ως το 1999, καθώς επίσης Σύνεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Έχει διατελέσει μέλος της Ε.Ε. και άμισθος θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Δομοκού. 
Στον αθλητισμό, έχει αγωνιστεί ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, με μεταγραφή σε διάφορα σωµατεία όλων των ερασιτεχνικών κατηγοριών.
Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση για σειρά ετών, ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ξυνιάδος Φθιώτιδος, από το 2002. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Ξυνιάδος», Αντιπρόεδρος Δημαρχιακής Επιτροπής κλπ. 
Επανεξελέγη το 2006 και ως το 2010, διετέλεσε ΠΡΟΕΔΡΟΣ & Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης Πρόεδρος Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Ξυνιάδος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Περιβαλλοντικής Διαδημοτικής Επιχείρησης (ΠΕ.Δ.Ε.), Βόρειας Φθιώτιδας» & πολλών επιτροπών του Δήμου. Από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 και εντεύθεν, αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος.

Ασχολήθηκε παράλληλα, από το 2004, με τα συνδικαλιστικά δρώμενα της ενέργειας και έως σήμερα είναι συνδικαλιστής, Εκπρόσωπος Γραφείου Τύπου, Εκτελεστικός Σύμβουλος Πολιτιστικών Θεμάτων & Μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΝ.Ο.Π-Δ.Ε.Η.-Κ.Η.Ε.
Χρημάτισε επί σειρά ετών Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ιστορικού συνδικάτου «Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών-Εισπρακτόρων Δ.Ε.Η.», ενώ εξέδιδε και διηύθυνε το συνδικαλιστικό περιοδικό «ΠΡΟθεση».
Δηλώνει Χριστιανός Ορθόδοξος, καθολικώς διαμαρτυρόμενος, με γνώμονα την πίστη και την ελπίδα. Είναι ιδεολόγος οραματιστής. Φιλελεύθερος, ως οπαδός της κοινωνικής ισότητας, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών και Ριζοσπάστης, γιατί επιθυμεί ακραίες και δραστικές αλλαγές, υπέρ μιας πραγματικά ανθρώπινης κοινωνίας.
Από την παιδική του ηλικία, με πυξίδα τις πνευματικές και καλλιτεχνικές του ανησυχίες, ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι στο χώρο του πολιτισμού, της ιστορίας, της τέχνης, της παράδοσης, της γραφής, του λόγου και του στοχασμού.
Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος, με συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις, με τελευταία την Έκθεση «Ιπποκρατική Ιατρική δια Μέσου των Αιώνων», στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Κέντρο Γαία στην Κηφισιά, υπό την αιγίδα - συνδιοργάνωση, του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου, του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω και της ΜΚΑΕ «Ιπποκράτης 2.500 χρόνια». 
Είναι επίσης δημιουργός, διαχειριστής και αρθρογράφος ενημερωτικών ιστοσελίδων, όπως το lamiatimes.gr και η gaiaelliniki.gr
Εμπνεύστηκε και δημιούργησε μαζί με φίλους το περιοδικό της Φθιώτιδας «Fthia Walk» & την πολιτική εφημερίδα της Ρούμελης «Δρομέας», των οποίων υπήρξε εκδότης.  Έχει δημοσιεύσει επίσης αρκετές δεκάδες, ιστορικά, ερευνητικά και λαογραφικά άρθρα, με ευρεία θεματολογία.

Στις 10 Μαΐου 2013 εξέδωσε το πόνημά του «Η γη που γεννήθηκε ο Έλληνας: Η ιστορία της Βόρειας Φθιώτιδας και του Δομοκού», τον Δεκέμβριο του 2021 το παιδικό παραμύθι «Ο άκακος Καλικάντζαρος και η μικρή Μυλωνού» και τον Δεκέμβριο του 2023 το λαογραφικό διήγημα «Ήταν, που λες, Χριστούγεννα…».















Ονομάζομαι Δημήτρης Καρέλης, είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ και φοιτητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημόσια Ιστορία» του ΕΑΠ. Γεννήθηκα στη Λαμία και ζω στη Καλλιθέα, είμαι παντρεμένος και έχω ένα γιο. Εργάζομαι ως υπάλληλος στον όμιλο Δ.Ε.Η. Α.Ε. από το 1993 και υπηρετώ στο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Contact With Me

Contact Us
DIMITRIS KARELIS
+306947185990
Athens, Greece