-->

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Δεν κρύβουν τη χαρά τους στο ΔΝΤ για τις αποκρατικοποιήσεις...
«Ίσως είναι τα καλύτερα νέα σ' αυτούς τους τελευταίους μήνες». Μ' αυτή τη φράση χαιρέτησε ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ΔΝΤ, Αντόνιο Μπόρχες το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε  η κυβέρνηση την Παρασκευή 15 Απριλίου!
«Όταν είχαμε διαπραγματευθεί το πρόγραμμα βοήθειας, εμείς δεν είχαμε κατά νου ένα τέτοιο σενάριο αποκρατικοποίησεων», σημείωσε ο Μπόρχες, προσθέτοντας πως η Ελλάδα διαθέτει ιδιωτικοποιήσιμα αγαθά που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 100% του ΑΕΠ της(!!!).
Η έκδηλη χαρά και ικανοποίηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ δείχνει πως η υπόθεση των αποκρατικοποιήσεων ήταν απόφαση της κυβέρνησης, η οποία παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά στην απέλπιδα προσπάθειά της να "πετύχει" έστω και ένα οικονομικό μέτρο, πουλώντας τον πλούτο και την περιουσία του Ελληνικού λαού στο ντόπια και ξένα συμφέροντα.
Η επίθεση σε συνδικάτα και εργαζόμενους στο δημόσιο κλιμακώθηκε το τελευταίο διάστημα, με σκοπό να περάσουν αναίμακτα και ανώδυνα για την κυβέρνηση, αυτές οι εγκληματικές πολιτικές σε βάρος του Έλληνα εργαζόμενου και καταναλωτή, ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει για χιλιοστή φορά το "μάρμαρο" και να εξασφαλίσει κέρδη και μόνο κέρδη στους "επιχειρηματίες"...
Ένα απλό παράδειγμα ο χώρος της ενέργειας όπου βγαίνει "στο σφυρί" μια από τις μεγαλύτερες και κερδοφόρες ενεργειακές  επιχειρήσεις των Βαλκανίων, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Οι ιδιώτες "επενδυτές" θέλουν να πάρουν και με το ελάχιστο δυνατό τίμημα, έτοιμες ενεργειακές μονάδες από τη ΔΕΗ, χωρίς να δώσουν οι ίδιοι ούτε ένα ευρώ για να κατασκευάσουν νέες καθαρές ενεργειακές μονάδες, κάτι το οποίο θα ήταν και θεμιτό και επιθυμητό...
Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης βαδίζει σε πλήρες και σκοτεινό αδιέξοδο κι όσο νωρίτερα το καταλάβει και αντιδράσει ο Έλληνας εργαζόμενος τόσο λιγότερες θα είναι οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και ότι αυτό συνεπάγεται... Και πριν είναι, αν δεν είναι ήδη, πια πολύ αργά...

Δημήτρης Καρέλης
                                                                                                                                     www.othrysnet.gr

Ονομάζομαι Δημήτρης Καρέλης, είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ και φοιτητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημόσια Ιστορία» του ΕΑΠ. Γεννήθηκα στη Λαμία και ζω στη Καλλιθέα, είμαι παντρεμένος και έχω ένα γιο. Εργάζομαι ως υπάλληλος στον όμιλο Δ.Ε.Η. Α.Ε. από το 1993 και υπηρετώ στο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Contact With Me

Contact Us
DIMITRIS KARELIS
+306947185990
Athens, Greece