-->

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

O tempora o mores!
O tempora o mores!
Συνέβη πριν λίγες μέρες σε κάποιο από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας. Νεαρός αλλοδαπός, πιθανότατα χρήστης ναρκωτικών ουσιών, βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος πάνω στο πεζοδρόμιο.
Δίπλα του περνούν δεκάδες άνθρωποι οι οποίοι αδιαφορούν παντελώς γι αυτό που συμβαίνει σ’ ένα συνάνθρωπό τους… Άλλος μιλά στο κινητό του, άλλος κοιτάζει προς άλλη κατεύθυνση μόλις αντιλαμβάνεται το γεγονός κι άλλος απλά προσπερνά.
Μετά από αρκετή ώρα και μετά από πολλή σκέψη, κάποιος διερχόμενος αποφασίζει να ενδιαφερθεί. Πλησιάζει τον πεσμένο νεαρό και προσπαθεί να διαπιστώσει αν είναι ζωντανός. Μετά από λίγο βγάζει το κινητό του και επικοινωνεί με το ΕΚΑΒ…
Αυτή είναι ομολογουμένως μια συνηθισμένη εικόνα για το κέντρο της Αθήνας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να χάσουμε την ανθρωπιά και το ενδιαφέρον μας για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια…
Με λύπη όμως διαπιστώνουμε πως αυτονόητες αξίες έχουν παραχωρήσει τη θέση τους σε ποταπά συναισθήματα και πλήρη αδιαφορία ακόμα και για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

O tempora o mores! Ω καιροί! Ω ήθη!
Δημήτρης Β. Καρέλης


Ονομάζομαι Δημήτρης Καρέλης, είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ και φοιτητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημόσια Ιστορία» του ΕΑΠ. Γεννήθηκα στη Λαμία και ζω στη Καλλιθέα, είμαι παντρεμένος και έχω ένα γιο. Εργάζομαι ως υπάλληλος στον όμιλο Δ.Ε.Η. Α.Ε. από το 1993 και υπηρετώ στο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Contact With Me

Contact Us
DIMITRIS KARELIS
+306947185990
Athens, Greece